Kurtköy Anadolu Lisesi

WEB https://kurtkoyanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : Kurtköy Mahallesi Lise Caddesi No 2 Kurtköy Pendik İstanbul
VİZYON : Kurtköy Anadolu Lisesi olarak; akademik, sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerde İstanbul İlinde lider okul olmak.
MİSYON : Biz; Kurtköy Anadolu Lisesi olarak; yasalar çerçevesindeki eğitim öğretim programlarıyla lise düzeyindeki öğrencilerimize eğitim öğretim hizmeti sunmak; onları, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, milli ve manevi değerleri yüksek, bilimsel düşünebilen, hak ve ödevlerinin farkında olan, laik ve demokratik, insan haklarına saygılı, yüksek moral değerlere sahip, kent kültürünü kazanmış, üst öğrenim kurumlarına hazır, lider karakterli SEÇKİN bireyler olarak yetiştirmektir.
BAŞARILAR : Başarılar:2020-2021 YKS ilk 50000 45 öğrenci 2019-2020 YKS ilk 50000 47 öğrenci Masa Tenisi Kız Takımı İl Üçüncüsü; Anadolu Yakası Şampiyonu (2022) Basketbol Kız Takımı İlçe Birincisi 2016 Basketbol Erkek Takımı İlçe İkincisi 2016 Google Bilinçli İnternet Kullanımı Kısa Film Yarışması İl Birincisi 2015

Öğretim Şekli :Gündüz Tekli Öğretim
Saatler : Okul Başlama ve Ders Bitiş Saati : 08:30 - 15:15
Yabancı Dil : İngilizce, İkinci Yabancı Dil Fransızca
Servis : Servis Bulunmaktadır
Ulaşım : 16K Kadıköy - Sultanbeyli 16KH Kadıköy - Marmara Üniversite Hastanesi 132 Kartal - Akfırat 132B Kartal - Akfırat Evleri 132D Kartal- Kurtdoğmuş 132E Kartal - Emirli 132P Kartal - Veysel Karani 133GP Kartal - Göçbeyli E-10 Kadıköy - Sabiha Gökçen Havaalanı KM28 Okan Üniversitesi - Cevizli (İett İnternet Sayfasından Alınmıstır.)
Yerleşim Yeri : Kurtköy Mahallesi, Lise Sokak, No:2 Kurtköy - Pendik / İstanbul / Türkiye
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Pendik ilçesine 10 km, il merkezine 26 km uzaklıktadır. Okulumuza Kurtköy durağından geçen İett ve halk otobüsleri ile Pendik dolmuş duraklarından kalkan kurtköy dolmuşlarıyla gelinebilinir. Şahsi arabalarla, tem otoyolundan Kurtköy çıkışından, E5 yolundan ise Kurtköy-Sabiha Gökçen Havaalanı tabelalarını takip ederek ulaşılabilinir. (Kurtköy Telekom yanı)
Kontenjan Bilgileri : 9.Sınıf=320 11.Sınıf:322 10.Sınıf=719 12.Sınıf:317 öğrencimiz bulunmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Adrese dayalı olarak öğrenci alan okulumuzda; Taban Puan=85 Tavan Puan=98
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : AYT=78,49
Sportif Etkinlikler : Kız ve erkek kategorilerinde basketbol, voleybol, futsal, masa tenisi takımlarımız bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Erasmus Projeleri Let's Stop and Consumption Frenzy (Tüketim Çılgınlığına Son) Publicity and Nutrition (Reklamcılık ve Beslenme) Advocate Human Rigts and for a Fairy Land (İnsan Hakları Savunucuları) RESILIENT (Erken Okul Terklerinin Önlenmesi) Fighters Against Light Pollution (Işık Kirliliği ile Mücadele)