Erasmus+ Projesi Kapsamında Letonya, Polonya ve Yunanistan'dan
gelen misafirlerimizi ağırladık.
Kurtköy Anadolu Lisesi olarak ortakları arasında bulunduğumuz "Publicity and
Nutrition"başlıklı ERASMUS+ KA229 OKUL ORTAKLIK PROGRAMI
2019-1-EL01-KA229-062934_2 nolu Erasmus+ projesi kapsamında 31 OCAK - 04 ŞUBAT
2022 tarihleri arasında Letonya, Polonya ve Yunanistan'dan gelen misafir öğretmen ve
öğrencileri okulumuzda ağırladık.
Proje çalışmaları kapsamında öncelikle misafirlerimize ülkemiz, İstanbul'umuzu, okulumuzu
anlatan sunular yaptık, kendilerini Türk Eğitim Sistemi hakkında bilgilendirdik. Okul
müdürümüz Sayın İsmail BAYRAM misafir öğretmenleri kabul ederek, kendileriyle proje
çalışmalarının işleyişiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Okul müdür yardımcımız ve proje
koordinatörümüz Leyla ERKUŞ TAN ve Didem DÜNDAR, ve müdür yardımcımız Nursel
YILDIRIM'ın emekleri ile hazırlanan program ortaklarımızdan büyük ilgi ve takdir aldı.
Hareketliliği ilk gününde uluslararası büfe etkinliği ile her ülke kendi yemeklerini tanıttı,
bizim öğrencilerimiz de velilerinin yaptığı Türk mutfağının gözde yemeklerinde seçmeler
sundular ve uluslararası farklı tatlar tadıldı.
Pendik Velibaba Teknik ve Mesleki Kız Lisesi mutfak atölyesinde yemek atölyesi çalışmaları
gerçekleştirildi. Öğrenciler, Türk Yunan ortak mutfağından sağlıklı yemekler yaptılar ve öğle
yemeğinde yaptıkları yemekleri öğretmenleri ile birlikte yediler.
Velibaba Teknik ve Mesleki Kız Lisesi müdüresi Gülnihal AYDIN ve sorumlu öğretmeni
Gülay POLAT'a bir kez daha teşekkürlerimizi sunarız.
Misafir öğrenci ve öğretmenler için İstanbul'da çeşitli gezi ve etkinlikler gerçekleştirdik.
Misafirlerimiz Topkapı Sarayı, Aya Sofya Cami, Sultanahmet Cami, Süleymaniye Camii,
Kapalıçarşı gibi tarihi ve turistik öneme sahip yerleri gezme ve Boğaz turu yapma fırsatı
buldular. Ayrıca, Bursa Karacabey'de bulunan TİGEM (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü)
ve Mustafa Kemal Paşa ilçesinde faaliyet gösteren MBH Şirketi (süt ürünleri tesisleri,
Türkiye'nin süt ve süt ürünleri ihracatında rekor kırmış bir firması) birer saha ziyareti
gerçekleştirdik. TİGEM'de badem ekimi çalışmasına katılan Erasmus grubumuz MBH
tesislerinde sütün işlenme aşamalarını gözlemlediler. Gittikleri her kurumda da çok iyi
ağırlandıklarını ifade eden Avrupalı ortaklarımız, Türk misafirperverliğinin Avrupa bulunmaz
bir değer olduğunu vurguladılar.
Son gün okulumuzda değerlendirme toplantısı ve sertifika töreni yaparak mangal partimizle